turnamen

Titik Kawalan dalam Kejohanan Sit n Go Hold’em

Terdapat sejumlah mata dalam pertandingan single table sit n go hold’em apabila anda akan mempunyai petunjuk yang baik bahawa ada sesuatu yang salah, atau bahawa semua sistem sedang berjalan, atau bahawa sesuatu yang penting telah berlaku dan memerlukan tindak balas. Pada dasarnya, penunjuk ini membantu anda mengenali kapan dan bagaimana membuat perubahan atau pembetulan dalam permainan anda.

Anda boleh memikirkan titik kawalan ini, seperti yang saya sebut, sebagai barometer prestasi, atau sebagai sistem amaran awal mega888, atau hanya sebagai tanda di sepanjang trek. Titik kawalan yang disebutkan dalam artikel ini berdasarkan pemerhatian saya terhadap lebih dari 1,000 pertandingan sit n go. Dan, ada satu perkara mengenai mereka yang pasti, dan itu adalah bahawa mereka tidak pasti. Kadang-kadang mereka harus benar-benar dijaga, dan kadang-kadang mereka boleh diabaikan. Kerana, kadang-kadang pemain dapat bertahan dalam keadaan terburuk. Dan, kadang-kadang menghembus yang terbaik.

Walau bagaimanapun, selalu baik untuk mempunyai pendapat kedua. Titik kawalan berfungsi dengan baik. Sering kali kita tersesat dalam permainan. Ketika itulah titik kawalan dapat memberikan panggilan bangun yang sangat diperlukan.

Sekiranya anda akan mempelajari mekanik dan masa kejohanan, anda akan menemui beberapa mata, objektif, peringkat atau tonggak yang dijamin tindak balas permainan tertentu. Berikut adalah beberapa titik kawalan penting saya, yang selalu saya perhatikan. Apabila penggera ini berbunyi, saya akan segera menilai keadaannya. Kemudian, lakukan apa sahaja tindakan yang diperlukan untuk memastikan bahawa timbunan saya berada, atau menjadi, atau tetap teratur.

1. Menjadi 1.300 kerepek. Memandangkan tumpukan awal 1,500 cip, menjatuhkan kepada 1,300 cip adalah titik pertama, atau memberi amaran, bahawa ada sesuatu yang tidak kena dengan permainan saya. Saya mungkin bermain terlalu longgar, lemas terlalu banyak, atau bermain terlalu ketat. Apa pun alasannya, hakikatnya timbunan saya menuju ke arah yang salah. Saya perlu menentukan mengapa, dan mula mengambil tindakan pembetulan mengikut keperluan.

2. Ia jatuh kepada 1,100 kerepek. Sekiranya slaid terus menjadi 1,100 cip, maka saya tahu saya menghadapi masalah. Nampaknya, saya bermain terlalu malu. Sekiranya demikian, saya mungkin perlu membuat perubahan drastik. Contohnya, mungkin menggunakan gaya permainan push-or-fold.

3. Blind besar mencapai mega888. Perkara ini, pada pendapat saya, diakui secara universal sebagai titik di mana banyak pemain akan, dan harus menukar gear. Mereka akan mula bertarung sedikit, atau lebih sukar untuk tirai. Dan, beberapa pemain, terutama yang mempunyai timbunan yang lebih pendek, akan memulakan ritual push preflop serba lengkap. Mengantisipasi perubahan mood dalam jadual adalah penting untuk mengelakkan kecurian semula dan tindakan hiper-agresif lain.

4. Bermula dari permainan meja pendek. Titik ini biasanya menandakan permulaan permainan yang lebih longgar dan lebih agresif. Tirai yang lebih besar dan lebih bermakna, ditambah dengan lawan yang lebih sedikit, menjelaskan perubahan semula jadi ini. Penting untuk menentukan gaya permainan yang betul, dan membuat penyesuaian yang diperlukan. Sebagai contoh, pendekatan yang sangat ketat mungkin memerlukan tekstur meja yang sangat longgar. Juga berguna untuk sampai ke tahap ini dengan sekurang-kurangnya ukuran timbunan rata-rata jadual.

5. Permulaan permainan gelembung. Titik ini akan sering menjadikan lawan anda sangat konservatif. Tanggapan anda yang betul mungkin santai. Walau bagaimanapun, berhati-hati mesti berlaku. Ini adalah masa untuk menimbang dan mempertimbangkan semula setiap keputusan sebelum ia dilaksanakan. Kehilangan gelembung tidak bermaksud bodoh. Ini adalah titik kedua di mana datang dengan sekurang-kurangnya ukuran timbunan rata-rata jadual adalah tujuan penting.

6. Naik taraf hingga 3,000 cip. Apabila saya mengumpulkan 3,000 cip atau lebih, inilah titik di mana saya akan memutuskan sama ada untuk beralih ke mod perlindungan tumpukan besar atau tidak. Sekiranya demikian, saya akan mengurangkan risiko.

Bergantung pada jenis kejohanan dan gaya permainan anda, mungkin ada lebih banyak titik kawalan. Jadi, anda boleh menggunakan ini, atau membuat sendiri. Titik kawalan adalah mengenai perniagaan melindungi kehidupan kejohanan anda dan membantu memastikan kemenangan anda. Jadi, pakai sebilangan dan gunakannya dengan bebas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.